Ολοκληρώνοντας έναν μαραθώνιο,με κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών του Σωματείου μας (ΣΩ.Π.Α.- Π.Ε.Δ.Υ.)με στελέχη και αρμόδιους φορείς στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κλείνει ένας κύκλος επαφών με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η τελευταία μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19-04-2023 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους. Ο σκοπός της δεν ήταν άλλος από το να συνεχιστεί η πίεση, υπενθυμίζοντας τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
Το ΣΩ.Π.Α.- Π.ΕΔ.Υ. δίχως χορηγούςκαι δεσμεύσεις, με πόρους που προέρχονται αμιγώς από τις συνδρομές των εγγεγραμμένων μελών του, με πολύ προσωπική δουλειά και με μακρινά ταξίδιααπό την έδρα της μόνιμης κατοικίας των μελών του Δ.Σ. στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, πραγματοποίησε στοχευμένες και ουσιαστικές συναντήσεις για τη γνωστοποίηση των αντικειμενικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο των Πληρωμάτων των Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Ελληνικής Επικράτειας.
Αυτό δε θα ήταν εφικτό δίχως τη συνδρομή της νομικής μας συμβούλουη οποία, με προσωπική έρευνα και συλλέγοντας όσα στοιχεία απαιτούνται,συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να συγκεντρωθούν τα έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στις επίσημες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα.
Χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσει, οικειοποιηθεί στοιχεία ή έγγραφα άλλου Σωματείου ή φορέα.
Το συμπέρασμα όλων αυτών των συναντήσεων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αλλά και από της συστάσεως του Σωματείου, είναι ότι ο σπόρος έχει φυτευτεί και όλα όσα αφορούν τον αδικημένο κλάδο μας είναι γνωστά και με κατατεθειμένες προτάσεις, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η στρέβλωση που χρονίζει, βασανίζει και υποβαθμίζει τον κλάδο μας.
Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία περί άγνοιας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,Υ.ΠΕ.,Ε.Κ.Α.Β.)για την ιδιότητα μας και τον ρόλο που επιτελούμε στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα, από τη σύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Ήρθε η ώρα πλέον από την όποια επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τη Βουλή, να συμπληρώσει με πολιτική απόφαση το νόμο 1579/85 και το Π.Δ. 376/88 το κενό που υπάρχει στην Προνοσοκομειακή Φροντίδα, εγκολπώνοντας και τα Πληρώματα των Κέντρων Υγείας της Ελληνικής Επικράτειας.
Άλλωστε και με αυτόν τον τρόπο θα αποκαθιστούσε μέχρι ενός σημείου και την διαφορετική αντιμετώπιση που απολαμβάνει σε προνοσοκομειακό επίπεδο ο ασθενής σε αστικό περιβάλλον με την αντίστοιχη, υποδεέστερη και ελλιπέστατη, που λαμβάνει ασθενής της Ελληνικής επαρχίας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩ.ΠΑ.-Π.Ε.Δ.Υ.