ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΚΑΒ στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΚΑΒ στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Οι επαφές των μελών του Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας του ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. συνεχίζονται.

Μια ακόμη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ε.Κ.Α.Β. στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, αλλά και με την παρουσία της διευθύντριας του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν ξεκάθαρος και αφορούσε στα σοβαρά προβλήματα που ενσκήπτουν αρκετό καιρό τώρα, από το τρόπο διαχείρισης και το συντονισμό των πληρωμάτων των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας από το Ε.Κ.Α.Β.

Έγινε αναφορά από το ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. για άρση της Π.Ν.Π. που αφορά τους στρατιωτικούς αλλά και τους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β. όπου μας βρίσκει έτσι κι αλλιώς αντίθετους, όπως άλλωστε και του περισσότερους.

Συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους συναδέλφους που δουλεύουν με συμβάσεις ΟΑΕΔ αλλά και το επικουρικό προσωπικό ως προς το εργασιακό καθεστώς και τη μονιμοποίηση τους.

Η απάντηση της ηγεσίας του Ε.Κ.Α.Β. ήταν ότι έχουν γίνει εισηγήσεις στο Υπουργείο Υγείας από την πλευρά τους, για τα ζητήματα που αφορούν τα πληρώματα των ασθενοφόρων των κέντρων υγείας και τη διαχείριση τους, όπου και μας παρέπεμψαν.

Είναι όλα θέμα πολιτικής βούλησης όπως μας τονίστηκε και επειδή, αγαπητοί συνάδελφοι, οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από εμάς αλλά από τους επικεφαλής του υπουργείου υγείας, εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, πάντοτε με γνώμονα το άρθρο 2 του καταστατικού του σωματείου μας, όπου ρητά αναφέρονται οι σκοποί ίδρυσης του.

Κλείνοντας θα επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων είναι το υπουργείο υγείας και το ΣΩ. Π. Α. - Π. Ε. Δ. Υ. θα παραμείνει σταθερό στο ρόλο του κρατώντας επιφυλάξεις για τις επικείμενες αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ