ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εξαιρετικά επείγον δελτίο τύπου

Εξαιρετικά επείγον δελτίο τύπου

Με την ολοκλήρωση των επαφών μας στο υπουργείο υγείας που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 31-01-2023 από εκπρόσωπο του σωματείου μας με στελέχη που έχουν την ευθύνη και την επίβλεψη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ειδικά των πληρωμάτων ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας, υπεύθυνα σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου μισθολογική εξίσωση ή εξομοίωση των πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κ.Υ. με τους αντίστοιχους συναδέλφους του ΕΚΑΒ.

Αυτό που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό και δρομολογείται είναι η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας και προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό και με την ωρίμανση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, η συμβολή του ΣΩ.Π.Α.Π.Ε.Δ.Υ. ως άμεσος εμπλεκόμενος φορέας θα είναι καθοριστική, καθώς το θέμα θα τεθεί σε διαβούλευση για την ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική ανάγκη από όλους τους συναδέλφους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος τους, με πληροφορίες που θα αντλήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση mitos.gov.gr ακολούθως πληκτρολογώντας στη μπάρα αναζήτησης (Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος διασώστη-πληρώματος ασθενοφόρου) διότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ