ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη συνάντηση Σωματείων Ε.Κ.Α.Β.

Έπειτα από το δημοσίευμα του site με την επωνυμία ''ΕΚΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ'' στις 11-07-2023 και αφορά την Πανελλαδική συνδιάσκεψη των σωματείων του Ε.Κ.Α.Β. που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του οργανισμού, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και εκπρόσωπο του σωματείου του Ε.Κ.Α.Β., ουδέποτε κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση αυτή σωματεία άλλα, πλην αυτών του Ε.Κ.Α.Β.

Συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ

Ο πρόεδρος  του Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. Θεόδωρος Ρηγόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι ONE CHANNEL και στη δημοσιογράφο κ. Βεντούρα, γνωστοποιώντας για ακόμη μια φορά τα ζητήματα που αφορούν το επείγον και τον κλάδο μας σε προνοσοκομειακό πεδίο στην επαρχία.

Μισθώνουμε ελικόπτερα και Ελβετούς αλπινιστές ενώ δεν έχουμε πληρώματα για ΕΚΑΒ

Πώς μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του ΕΚΑΒ, Ελβετοί που ειδικεύονται σε διασώσεις σε βουνά και γιατί δεν επιστρατεύονται ουσιαστικές λύσεις για την προνοσοκομειακή φροντίδα.

Καταγγελία για τη διάκριση του ανθυγιεινού επιδόματος

"Μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ( τεύχος β 2611/21-4-2023) της από κοινού υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  των υπαλλήλων του υπουργείου υγείας και την κατάταξη των Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας στην κατηγορία Β’ , έναντι της κατάταξης των πληρωμάτων του Ε.Κ.Α.Β. στην κατηγορία Α’, καταγγέλλουμε, τη δυσμενή σε βάρος μας διάκριση ως κατάφορη αδικία και τη δημιουργία υπαλλήλων δυο ταχυτήτων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ολοκληρώνοντας έναν μαραθώνιο,με κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών του Σωματείου μας (ΣΩ.Π.Α.- Π.Ε.Δ.Υ.)με στελέχη και αρμόδιους φορείς στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κλείνει ένας κύκλος επαφών με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη

Εκπροσωπώντας για ακόμη μία φορά το σωματείο πληρωμάτων ασθενοφόρων των κέντρων υγείας (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε..Δ.Υ.), τιμήσαμε με την παρουσία μας ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην επίσημη πρόσκληση που λάβαμε και παραβρεθήκαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 11ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης (Regional Growth Conference) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Νομοθετική ρύθμιση για την προκήρυξη 2Κ/2019

Μετά από επίμονες και αλλεπάλληλες επαφές, πιέσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες του σωματείου μας, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από το Υπουργείο Υγείας ότι η νομοθετική ρύθμιση που αιτηθήκαμε ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή των διορισμένων συναδέλφων της 2Κ/2019 στους φορείς που ήδη εργάζονται, θα προχωρήσει άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Ενέργειες για το επίδομα επίκινδυνης - ανθυγιεινής εργασίας και το επικουρικό προσωπικό

Σε συνέχεια των συζητήσεων και των επαφών,το σωματείο μας εξέδωσε ανακοινώσεις-διαμαρτυρίες προς τους αρμόδιους φορείς στους οποίους κοινοποιήθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και παραμένουμε σε εγρήγορση,επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας, τόσο για την αναμόρφωση του ανθυγιεινού επιδόματος , όσο και για την νομοθετική ρύθμιση που αιτηθήκαμε για τους συναδέλφους που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό σύμφωνα με την προκήρυξη 2κ/2019.

Έγγραφο παρέμβασης για την αποκατάσταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του σωματείου πληρωμάτων ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Βιτωράτο Λεωνίδα, συμπεριελήφθηκε δικαίως και ο κλάδος μας στο έγγραφο παρέμβαση της ομοσπονδίας προς τους αρμόδιους φορείς, για την αποκατάσταση του ύψους της αποζημίωσης στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα