ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΚΑΒ στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Οι επαφές των μελών του Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας του ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. συνεχίζονται.

Μια ακόμη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ε.Κ.Α.Β. στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, αλλά και με την παρουσία της διευθύντριας του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Παρουσία του ΣΩ.Π.Α. – Π.Ε.Δ.Υ. στην Ημέρα Θυσίας και Μνήμης του Διασώστη 2024

Η επίσημη πρόσκληση από το Ε.Κ.Α.Β., για την εκπροσώπηση του κλάδου των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Ελληνικής Επικράτειας από το ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.ΔΥ., ήρθε για ακόμη μία χρονιά.

Συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου μας με τον νέο Υπουργό Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, κ. Θεόδωρο Ρηγόπουλο. Συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τον κλάδο του Σωματείου.

Διευκρινίσεις σχετικά με πρόσφατη συνάντηση Σωματείων Ε.Κ.Α.Β.

Έπειτα από το δημοσίευμα του site με την επωνυμία ''ΕΚΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ'' στις 11-07-2023 και αφορά την Πανελλαδική συνδιάσκεψη των σωματείων του Ε.Κ.Α.Β. που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Κ.Υ. του οργανισμού, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και εκπρόσωπο του σωματείου του Ε.Κ.Α.Β., ουδέποτε κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση αυτή σωματεία άλλα, πλην αυτών του Ε.Κ.Α.Β.

Συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ

Ο πρόεδρος  του Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. Θεόδωρος Ρηγόπουλος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι ONE CHANNEL και στη δημοσιογράφο κ. Βεντούρα, γνωστοποιώντας για ακόμη μια φορά τα ζητήματα που αφορούν το επείγον και τον κλάδο μας σε προνοσοκομειακό πεδίο στην επαρχία.

Μισθώνουμε ελικόπτερα και Ελβετούς αλπινιστές ενώ δεν έχουμε πληρώματα για ΕΚΑΒ

Πώς μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του ΕΚΑΒ, Ελβετοί που ειδικεύονται σε διασώσεις σε βουνά και γιατί δεν επιστρατεύονται ουσιαστικές λύσεις για την προνοσοκομειακή φροντίδα.

Καταγγελία για τη διάκριση του ανθυγιεινού επιδόματος

"Μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ( τεύχος β 2611/21-4-2023) της από κοινού υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  των υπαλλήλων του υπουργείου υγείας και την κατάταξη των Δ.Ε. Πληρωμάτων Ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας στην κατηγορία Β’ , έναντι της κατάταξης των πληρωμάτων του Ε.Κ.Α.Β. στην κατηγορία Α’, καταγγέλλουμε, τη δυσμενή σε βάρος μας διάκριση ως κατάφορη αδικία και τη δημιουργία υπαλλήλων δυο ταχυτήτων με το ίδιο αντικείμενο εργασίας στο δημόσιο τομέα.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Ολοκληρώνοντας έναν μαραθώνιο,με κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών του Σωματείου μας (ΣΩ.Π.Α.- Π.Ε.Δ.Υ.)με στελέχη και αρμόδιους φορείς στα κέντρα λήψης αποφάσεων, κλείνει ένας κύκλος επαφών με την παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη

Εκπροσωπώντας για ακόμη μία φορά το σωματείο πληρωμάτων ασθενοφόρων των κέντρων υγείας (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε..Δ.Υ.), τιμήσαμε με την παρουσία μας ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. στην επίσημη πρόσκληση που λάβαμε και παραβρεθήκαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 11ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης (Regional Growth Conference) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

ΣΩΠΑ - ΠΕΔΥ

Το Σωματείο μας υπό την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΕΔΥ (ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.)»  είναι νόμιμα συστημένο από το 2016 Πανελλήνιο Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους (Πληρώματα Ασθενοφόρου,  Οδηγούς, Επικουρικούς, Οδηγούς Ο.Α.Ε.Δ.), που υπηρετούν ως προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι.) της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της Επικράτειας.

Εγγραφείτε
στο Σωματείο

Ακολουθείστε τα βήματα κατεβάζοντας και συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής για να γίνετε μέλος του Σωματείου και επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες και διευκρινίσεις.

Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ